WASSERIJEN

Scroll omlaag

Voor wasserijen is een betrouwbare waterbron van goede kwaliteit heel belangrijk. Daarom kiezen deze bedrijven vaak voor een onthardingsinstallatie op kraanwater, Omgekeerde Osmose op bronwater of een combinatie hiervan.

Omgekeerde Osmose vergt aanvankelijk een wat grotere investering dan een onthardingsinstallatie. Toch kan dit ook voor wasserijen een interessante optie zijn. Onthard leidingwater kost namelijk al snel € 1,30 per kuub, terwijl onthard osmosewater slechts € 0,25 tot € 0,50 kost. Daarnaast resulteert het gebruik van osmosewater in stoomketels ook voor een aanzienlijke energiebesparing.

Bovendien wordt het voor wasserijen steeds belangrijker om het afvalwater te hergebruiken. Zo laat een van onze klanten het water eerst door een bioreactor lopen, om het daarna te zuiveren met Ultrafiltratie. Vervolgens zet de klant Omgekeerde Osmose in om het proceswater te produceren.

Explore the world of water with us!
Heeft u niet gevonden wat u zocht of heeft u nog andere vragen? We staan altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden!