CARWASHES

Scroll omlaag

Voor een carwash zijn drie dingen belangrijk:

Het systeem moet betrouwbaar zijn
Water moet geurloos zijn en vlekvrij opdrogen
Er moet goedkoop en genoeg water beschikbaar zijn

Sommige wasstraten kiezen ervoor om volledig op leidingwater met een onthardingsinstallatie te draaien. De meeste carwashes werken echter met een Omgekeerde Osmose installatie op bronwater. Beide technieken hebben zo hun voordelen. Zo produceert Omgekeerde Osmose schoner water dan een ontharder, maar is een ontharder goedkoper in de aanschaf.

Een Omgekeerd Osmose systeem heeft een goede bron nodig om stabiel te draaien, maar uiteindelijk bepaalt de bronwaterkwaliteit hoe het systeem moet worden ontworpen. In Zuid-Holland is het bronwater over het algemeen goed, maar bijvoorbeeld in Flevoland is het kwalitatief een stuk minder. Een klant in Almere had daardoor in een paar maanden tijd al twee systemen van verschillende concurrenten versleten. Deze systemen vervuilden snel, waardoor de productie al binnen een paar weken drastisch terugliep. Wij verhielpen dit probleem door er een uitgebreid 9m3/h Omgekeerde Osmose systeem van ons te plaatsen. Daardoor bleef het systeem in productie en had de klant er geen omkijken meer naar.

Onze systemen zijn veel geavanceerder dan andere systemen in de markt. In combinatie met onze vijftigjarige ervaring geeft dit ons een aanzienlijke voorsprong op de concurrentie!

Beluchtingstoren/ methaanstripper

Om de methaanlucht uit het water te halen, is het gebruikelijk om na een Omgekeerde Osmose een beluchtingstoren te installeren. Door lucht in te brengen met een blower, wordt het methaan uit het water gehaald. Dit resulteert in stankvrij water, geen aangroei van biofilm/verslijming (wat problemen bij de nozzels voorkomt) en een wat betere waterkwaliteit.

Explore the world of water with us!

Heeft u niet gevonden wat u zocht of heeft u nog andere vragen? We staan altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden!