KWEKERS

Scroll omlaag

Veranderingen in de wet- en regelgeving maken de waterhuishouding van een kweker steeds uitdagender. Zo moet er altijd voldoende veilig water van een goede kwaliteit beschikbaar zijn. Kwekers hebben al genoeg aan hun hoofd en dan is het wel zo fijn als ze zich geen zorgen hoeven te maken over hun waterbehandelingssystemen. Omdat we al meer dan vijftig jaar ervaring in de tuinbouw hebben, kunnen we u precies vertellen welke producten voor u het beste werken!

Ultrafiltratie

Ons Ultrafiltratiesysteem is de perfecte ontsmetter voor al uw waterstromen! In vergelijking met andere technieken in de markt werkt deze oplossing veel beter, met een log 5-reductie (99,9999%) van virussen en een log 8-reductie (99,9999999%) van bacteriën. Hierdoor hebben wij al meerdere systemen staan bij stekbedrijven, paprika- en tomatentelers ’s, en nog veel meer!

De voordelen:

  • Alles is volledig automatisch, met verschillende soorten reinigingsprogramma’s!
  • Andere technieken doden de bacteriën en virussen (deels) af, waardoor het dode weefsel in het water blijft. Wij filteren dit eruit, waardoor het water schoner is en blijft.
  • Tot nu toe kunnen wij alle soorten water behandelen ter wereld, zonder extensieve voorzuivering. Bij andere technieken is dit wel nodig om tot een redelijk resultaat te komen.
  • U wordt actief op de hoogte gehouden als er iets met het systeem aan de hand is.
  • Met een energieverbruik van ongeveer 0.2 kWh per kuub is onze Ultrafiltratie veel zuiniger dan andere technieken.
  • Onze systemen zijn robuust en breed inzetbaar.
  • Een bewezen technologie.
  • Klaar voor een 100% gesloten waterhuishouding.

Omgekeerde Osmose

Als er onvoldoende gietwater beschikbaar is of als de kwaliteit niet toereikend is, biedt Omgekeerde Osmose uitkomst. Deze techniek maakt het mogelijk om alle zouten uit het water te filteren. Dit is nu makkelijker dan ooit met ons volledig automatische Omgekeerde Osmose systeem!

We hebben al vijftig jaar ervaring met Omgekeerde Osmose en dit komt goed van pas bij uitdagende plaatsen, zoals in de Rift Valley in Kenia en Ethiopië. Hier is het water heel moeilijk te behandelen door de extreem hoge watertemperaturen en de aanwezigheid van zouten zoals silica. Concurrenten hebben in deze gebieden moeite om hun systemen in de lucht te houden, maar ons gaat dit aanzienlijk beter af.

Het is heel belangrijk om de juiste voorfiltratie te kiezen, zoals een Disc Filter, Multi Media Filter of een Ultrafiltratiesysteem. Daarnaast is het heel belangrijk om de balans te vinden tussen de verschillende soorten chemicaliën om het systeem draaiende te houden.

Zowel in Nederland als in het buitenland kunnen we alle soorten water behandelen, in alle soorten capaciteiten.

Natriumverwijdering

Door achter ons Ultrafiltratiesysteem een speciale module te plaatsen, kunnen we met behulp van Nano filtratie en Omgekeerde Osmose zo specifiek mogelijk de stof natrium uit het water halen. Dit is geen overbodige luxe, zeker niet bij het gebruik van ondergrondse wateropslag of hergebruik van drainwater. De natriumconcentratie kan dan zo hoog oplopen dat planten er schade van ondervinden.

Er blijft nog wel een geconcentreerde brijnwaterstroom over die uiteindelijk niet meer mag worden geloosd. Door de hoge recovery op de laatste filtratiestap kunnen we dit nu al tot een minimum beperken, maar we werken aan een systeem om dit volledig te elimineren.

100% gesloten waterhuishouding

Vanaf 2027 is het wettelijk verboden voor Nederlandse kwekers om water te lozen. Dit brengt de nodige uitdagingen met zich mee, omdat vrijwel elk waterzuiveringssysteem spoelwater oplevert.

Met een papierfilter kunnen we al voor een 100% gesloten waterhuishouding zorgen. Dit kost echter veel papier, wat economisch en ecologisch niet wenselijk is. Daarom ontwikkelen we momenteel een systeem dat helemaal geen verbruiksartikelen kost en toch 100% gesloten kan draaien. 

Explore the world of water with us!

Heeft u niet gevonden wat u zocht of heeft u nog andere vragen? We staan altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden!