ULTRAFILTRATIE

Scroll omlaag

Ultrafiltratie is een mooie, wereldwijd bewezen techniek die kan worden ingezet op talloze manieren

Een allroundoplossing

Een Ultrafiltratie membraan is een membraan met grotere poriën dan die van een Omgekeerde Osmose. Daardoor laat het wel zouten door, maar vangt het organische vervuiling, aaltjes, schimmels, bacteriën, virussen en andere deeltjes in het water af.

De Ultrafiltratie techniek is perfect om water te ontdoen van infecties. Echter is de uitdaging om de technologie robuust en onderhoudsarm te maken. Mienis Waterzuivering is er als eerste in geslaagd om dit voor elkaar te krijgen.

Het mooie van Ultrafiltratie is dat het een mechanische filtertechniek is, waardoor we alle verschillende soorten waterstromen kunnen behandelen en tegelijkertijd een goede waterkwaliteit kunnen garanderen. Daarnaast is Ultrafiltratie heel energiezuinig en makkelijk schaalbaar.

De beste kwaliteit

Standaard desinfectiemethoden zoals verhitting en UV-licht bereiken een afdodingspercentage tot 99,9%. Ons Ultrafiltratiemembraan haalt 100% van de nematoden en schimmels uit het water, 99,999999% van de bacteriën en 99,999% van de virussen.

Dat lijken kleine verschillen, maar het betekent dat onze techniek probleemloos kan worden ingezet bij bijvoorbeeld stekbedrijven, paprikatelers, tomatentelers, etc.
Wanneer andere technieken bijvoorbeeld een bacterie doden, blijft het dode weefsel achter in het water. Onze techniek filtert alles eruit, zodat het dode weefsel niet als voedingsbron voor nieuwe infecties kan dienen!

Volledig automatisch

We leveren niet alleen de beste filtratiekwaliteit, maar bouwen ook de meest geautomatiseerde systemen in de markt!

Onze activiteiten in de Afrikaanse markt hebben ons al snel geleerd dat het belangrijk is om alles zoveel mogelijk te automatiseren. Om deze reden hebben wij onze systemen zo ontwikkeld dat het onderhoud volledig automatisch gebeurt. De systemen beschikken over verschillende soorten reinigingsprogramma’s die het systeem zelf kan starten. Onder normale omstandigheden hoeft de gebruiker niets te doen, behalve chemicaliën toevoegen en een pH-sensor kalibreren.

Robuust

Onze systemen worden ingezet om donkergroen rivierwater te zuiveren, maar staan ook naast tropische meren rond de evenaar. Ze kunnen omgaan met veel verschillende soorten drainwater, zelfs water met cocopeat-deeltjes vormt geen probleem. Deze systemen blijven op productie en vragen als voorbehandeling niet meer dan een zeefbocht en een automatische discfilter. Andere technieken hebben vaak meer voorbehandeling nodig (richting de 5 micron).

Veelzijdig

Onze Ultrafiltratie systemen worden vaak geïnstalleerd:

Als voorbehandeling voor Omgekeerde Osmose of het gebruik van een natriumverwijderaar
Om verschillende soorten oppervlaktewater of geïnfiltreerd water te behandelen
Om regenwater te behandelen
Om drainwater te behandelen in een 100% gesloten omgeving
Om industrieel afvalwater te behandelen

Quick Features

ROI vaak binnen 2 jaar

Vooral bij de systemen van 12 m3/h en daarboven kunnen wij een geweldige prijs/kwaliteit verhouding bieden

NTU lager dan 0.05


Leidingwerk en andere systemen blijven schoon

Laag energieverbruik


Ons energieverbruik is doorgaans 0,2 kWh/m3

Service

Wij zijn 24/7 beschikbaar om onze geweldige klanten de ondersteuning te bieden die ze verdienen

100% gesloten

Het is mogelijk met een 100% gesloten systeem te draaien, zodat er geen water verloren gaat

Systeem in de Cloud

Met behulp van onze firewall beschermde router kan de klant samen met ons het systeem vanaf ieder apparaat monitoren

Inzetbaar in verschillende markten
Elk bedrijf en elke situatie is anders en daarom vertellen we u graag wat een Ultrafiltratiesysteem voor uw bedrijf kan betekenen.

Veilig water is cruciaal voor kwekerijen en water wordt een steeds schaarser goed. Met de naderende deadline voor een 100% gesloten teelt is het belangrijker dan ooit om voor de juiste techniek te kiezen.

Bij wasserijen kan Ultrafiltratie bijvoorbeeld uitkomst bieden wanneer gebruik wordt gemaakt van een bioreactor om het water te hergebruiken, bij het gebruik van oppervlaktewater en om als voorzuivering te dienen voor Omgekeerde Osmose.
Inzetbaar in verschillende markten
Veilig water is cruciaal voor kwekerijen en water wordt een steeds schaarser goed. Met de naderende deadline voor een 100% gesloten teelt is het belangrijker dan ooit om voor de juiste techniek te kiezen.
Bij wasserijen kan Ultrafiltratie bijvoorbeeld uitkomst bieden wanneer gebruik wordt gemaakt van een bioreactor om het water te hergebruiken, bij het gebruik van oppervlaktewater en om als voorzuivering te dienen voor Omgekeerde Osmose.
Galerij
Explore the world of water with us!

Heeft u niet gevonden wat u zocht of heeft u nog andere vragen? We staan altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden!